Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

Održano Dvadeseto kantonalno takmičenje učenika osnovnih škola iz engleskog jezika

Dvadeseto kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike 9. razreda osnovnih škola u Zeničko-dobojskom kantonu održano je 11.5.2024. godine u organizaciji Pedagoškog zavoda Zenica u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Zenica. Učenici i uposlenici škole domaćina, na čelu s direktorom, svesrdno su se potrudili da ovo takmičenje svima ostane u lijepom sjećanju po dobroj organizaciji i programu dobrodošlice u kojem su učenici plešući i pjevajući pokazali svoje talente. Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona. Dobrodošlicu su poželjeli direktor škole domaćina Mirnes Varupa i koordinatorica organizacije i realizacije takmičenja Sanja Hadžihajdić, stručna savjetnica za oblast obrazovanja iz Pedagoškog zavoda Zenica.

Na takmičenju je učestvovalo 29 učenika iz 23 osnovne škole, koji su bili pobjednici na općinskim/gradskim takmičenjima održanim 27.4.2024. godine. Iza ovih nadarenih i vrijednih učenika i njihovih nastavnika stoji dosta uloženog truda, ali i zadovoljstvo vlastitim postignućima jer su oni već samim svojim učešćem na kantonalnom takmičenju postigli veliki uspjeh i s ponosom su predstavljali svoju školu i općinu/grad.

Tri najuspješnija učenika na Dvadesetom kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika za učenike osnovnih škola Zeničko-dobojskog kantona su:

  1. Grđo Senad, OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Visoko
  2. Hodžić Amina, Druga osnovna škola Zavidovići
  3. Skender Hana, OŠ „Alija Nametak“ Zenica

CONGRATULATIONS!

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi