Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

Nastavni kadar u osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici  23. aprila 2024. godine u Hotelu Zenica održan je Okrugli sto “Stanje i perspektive nastavničkih studijskih programa”. Okrugli sto je okupio predstavnike nastavničkih studijskih programa sa javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, predstavnike Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH (HEA BiH), Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) i Pedagoškog zavoda Zenica.

Ključne teme Okruglog stola bile su: Izazovi edukacije budućih nastavnika, Prepoznavanje kvalifikacija nastavnika na tržištu rada i Nastavni kadar u osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona.

Predstavnici Pedagoškog zavoda na Okruglom stolu su bili: Aida Salkić, direktorica, Almir Sivro, stručni savjetnik za informacione sisteme i baze podataka, Sanja Hadžihajdić, Ramajana Kukavica i Aldiana Nuhanović, stručne savjetnice za oblast obrazovanja. Aida Salkić i Almir Sivro su učesnicima Okruglog stola prezentovali temu Nastavni kadar u osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona.

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi