Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

Obilježen Svjetski dan Roma

Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Pedagoškim zavodom Zenica  i Centrom  za podršku Roma Romalen Kakanj, implementira projekat Integralnim pristupom ka socijalnoj uključenosti

U okviru  projektnih aktivnosti, dana 08.04.2024. godine,  u prostorijama Kulturno-sportskog centra u Kaknju, na prigodan način, obilježen je Svjetski dan Roma.  U fokusu  obilježavanja ovog značajnog datuma bila je prvenstveno romska kultura i običaji, ali i podizanje nivoa svijesti o značaju prihvatanja drugog i drugačijeg, bez predrasuda i diskriminacije, uz uvažavanje koncepta jedinstva u različitostima.

Kroz bogat kulturno-umjetnički program, prisutnima su svoj rad u segmentu vizuelne projekcije, likovnog i literarnog stvaralaštva predstavili  učenici i nastavnici iz tri osnovne škole sa područja Općine Kakanj. Učestvovali su nastavnici i učenici iz JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kakanj, JU OŠ „15. april“ Kakanj i JU OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. Na kraju ove manifestacije uslijedilo je proglašenje najuspješnijih odjeljenja i pojedinaca  iz prethodno pomenutih škola i segmenata njihovog rada, a nagrade su pobjednicima uručili: načelnik Općine Kakanj – Mirnes Bajtarević, zamjenik direktora Caritasa Švicarske u Bosni i Hercegovini – Zlatan Savić i Aida Salkić, direktorica Pedagoškog zavoda Zenica.

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi