Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

Webinar “Povećanje sigurnosti u školama”

Služba za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), uz podršku tri ministarstva Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstava zdravstva, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te “Partnera u zdravlju”, bila je domaćin webinara “Povećanje sigurnosti u školama”.

Webinar je bio namijenjen pedagozima osnovnih i srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu, s ciljem postizanja što boljih sistemskih rješenja kako bi se zajednički doprinijelo sigurnijem školskom ambijentu. Projekt i webinar su planirani prije tragičnih događaja u Srbiji, a kasnije i u Bosni i Hercegovini, i dio su planiranih programskih aktivnosti koje Služba za školsku higijenu i Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona već duži niz godina provode s ciljem povećanja nivoa sigurnosti u školama.

Učesnici online dijaloga bili su Nino Hasanica, načelnik Službe za školsku higijenu Instituta, Mirsada Čajlaković, stručna savjetnica za oblast obrazovanja iz Pedagoškog zavoda Zenica, Lejla Ekinović, inspektorica u Odjelu za edukaciju Uprave policije MUP-a ZDK, Nermana Mujčinović, psiholog Zavoda za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona, te Esmin Brodlija, psiholog i psihoterapeut Centra za mentalno zdravlje Doma zdravlja sa stacionarom Kakanj.

Na webinaru su aktivno učestvovala 62 pedagoga iz isto toliko škola sa područja cijelog Zeničko-dobojskog kantona. Pedagozi su direktno učestvovali svojim iskustvima, mišljenjem, prijedlozima kao i pitanjima za predavače. Snimak webinara objavljen je na Youtube kanalu INZ-a https://youtu.be/_6aIl9jGsSI , a dostupan je i na društvenim mrežama.
Više o navedenom događaju možete pročitati na sljedećem linku.

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi