Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

Primjena predmetnih kurikuluma u školama na području Zeničko-dobojskog kantona

Pedagoški zavod Zenica kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona je, shodno Programu rada za 2024. godinu, realizirao on-line edukacije (webinare) za obrazovne profesionalce iz redovnih osnovnih škola, gimnazija, mješovitih srednjih škola koje u svom sastavu imaju gimnaziju te obrazovne profesionalce iz Mješovite srednje škole Tešanj.

On-line edukacije u vidu webinara su realizirali stručni savjetnici za oblast obrazovanja iz Pedagoškog zavoda Zenica za sve obrazovne profesionalce uključene u eksperimentalnu primjenu nastavnih planova i programa (predmetnih kurikuluma) u školskoj 2023/2024. godini. On-line edukacijama (webinarima) su prisustvovali direktori škola, pomoćnici direktora, stručni saradnici, školski timovi za podršku provedbi predmetnih kurikuluma i cca 1590 nastavnika uključenih u neposrednu primjenu predmetnih kurikuluma u školskoj 2023/2024. godini.

On-line edukacijama (webinarima) su obuhvaćene teme kao što su iskustva i izazovi u implementaciji predmetnih kurikuluma, tematsko planiranje, uloga školskih timova za podršku, izrada akcionog plana, SWOT analiza, kao i druge teme značajne za kvalitetnu implementaciju predmetnih kurikuluma u školama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi