Zmaja od Bosne bb, 72 000 Zenica, Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 32 460 850, +387 32 460 851 Fax: +387 32 460 852

ped.zavod@zdk.ba

XXVII Kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz Fizike

U skladu sa Planom organizacije takmičenja za školsku 2023/2024. godinu, dana 04.03.2024. godine, u JU Mješovita srednja škola Zenica održano je XXVII Kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz nastavnog predmeta Fizika. Takmičenje je obuhvatilo tri oblasti:
A. Mehanika i toplota,
B. Elektromagnetizam i oscilacije,
C. Optika, teorija relativiteta i atomska fizika.

Što se tiče rezultata takmičenja, u oblasti A. Mehanika i toplota, prvo mjesto je osvojio učenik Emin Buza iz JU Gimnazija Visoko. Drugo mjesto je osvojio učenik Mak Karabeg iz KŠC “Sveti Pavao”- opća gimnazija Zenica, dok je treće mjesto zauzeo Amer Moštro JU Gimnazija “Muhsin Rizvić” Kakanj.
Kada je u pitanju oblast B. Elektromagnetizam i oscilacije, prvo mjesto je osvojio učenik Elmas Hamidović iz JU Srednja tehnička škola Zavidovići, drugo mjesto je osvojio učenik Kerim Fetić iz JU Prva gimnazija Zenica, a treće mjesto je osvojio je učenik Faruk Kurić iz JU Prva gimnazija Zenica.
U oblasti C. Optika, teorija relativiteta i atomska fizika, prvo mjesto je osvojio učenik Kerim Mujkanović iz JU Gimnazija “Musa Ćazim Ćatić” Tešanj, drugo mjesto je osvojio učenik Faris Brzina iz JU Srednja mješovita škola Žepče, dok je treće mjesto osvojio učenik Affan Kaknjo iz JU Prva gimnazija Zenica.
Organizator takmičenja je kao i ranijih godina Pedagoški zavod Zenica, a ovogodišnja škola-domaćin je bila JU Mješovita srednja škola Zenica.
Takmičenju su prisustvovale Aida Salkić, direktorica Pedagoškog zavoda Zenica i koordinatorica organizacije i realizacije takmičenja Aldijana Salić, stručna savjetnica za oblast obrazovanja iz Pedagoškog zavoda Zenica. Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona. Više informacija o takmičenju možete pronaći na sljedećem linku.

Podijelite sa prijateljima
Kategorije
Arhive
O zavodu
Korisni linkovi